binnen 1 rasgroep andere "honden" geur?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Amigo en K.C.Amigo en K.C.

honden foto van Amigo en K.C.

hoi hoi,

Ik zit met een vraag, het is namelijk zo dat Amigo totaal niet naar "hond" ruikt... Natuurlijk is het een hond , maar soms kom je ergens binnen en stinkt het gewoon erg naar hond..
Dit ook bij de mensen thuis waar we onze herplaatser haalden.. Het andere hondje leek erg te stinken en de herplaatser leek mee te vallen , maar dus niet.. Ze is al afgespoelt , omdat haar vacht voor een puppy vacht erg onverzorgd was, (Klitten enz.) NA deze douchbeurt was de geur 2 dage weg maar daarna..

We zijn nu overgegaan op nieuw voer, (Amigo krijgt eukanuba en dus de pup ook) (Voor wie het niet weet Amigo heeft last van zijn darmen en vers gaat er echt niet in na vele malen proberen..).

Amigo ruik je echt niet , maar Kaycee...
Het is echt een sterke hondengeur , dus wat kunnen we er aan doen? Mijn partner stelde als voorwaarde op een 2de hond , dat ons huis niet als een hondenhuis kan ruiken.
(En daarmee zeg ik niet dat ze weg moet , maar wil ik wel weten wat we er aan kunnen doen.
Kaycee is een teef en amigo een reu.

Graag jullie advies.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "binnen 1 rasgroep andere "honden" geur?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Een keeshond wassen is nog niet zo makkelijk, je krijgt ze lastig nat tot op de huid. Misschien een keer naar de trimsalon brengen?
Verder heb ik ook geen idee, ja ander voer maar dat heb je zelf ook al bedacht. Je weet vast en zeker ook dat eukanuba niet echt goed voer is. Zou niet raar zijn als het daar aan ligt. Wat at ze bij haar vorige thuis?

honden page profiel Amigo en K.C.Amigo en K.C.

honden foto van Amigo en K.C.

@ Sanne bij de vorige eigenaar at ze RC. heb daar erg slechte ervaring mee vandaar. Verder vind iedereen wel iets over ander voer. Ik zie dat Amigo het er perfect op doet , na veel uitproberen op kvv en verschillende brokken, vandaar de keuze voor eukanuba

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

vaak ligt de geur aan de voeding, geef het even de tijd dat tie nu op ander voer staat, dat is niet even met een wasbeurt weg.

washandje met azijn over zijn vacht halen, neutraliseerd de geur, en dan kan je ook wat druppels lavendel olie in je handen wrijven, en dat over de flanken van zijn zij halen, is er in ieder geval even een ander luchtje aanwezig.

borstel met een massageborstel even iedere dag je hond, geen kam of gewone borstel gebruiken, echt een rubberen borstel, platte waar je je hand in kan steken, en daar mee de huid borsteld, krijg je geen verharing van hoor.

en ik zou die eukanuba niet geven, er zijn veel betere soorten brokken, brokken zonder graan, de ene hond stinkt wel door een bepaalde brok de ander niet, maar nogmaals, geeft het wel even de tijd, een geur van een hond is niet een twee drie weg door een wasbeurt.

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

Hier krijgen beide honden hetzelfde te eten en Diesel ruik ik niet maar Sky heeft wel een bepaald luchtje bij h'm.
Ja hoe komt het zou het eigenlijk niet weten.
Vergelijk het maar bij de mens de ene zweet ook meer en heeft een sterkere lichaamsgeur als de andere.

Gewoon van die electrische verfrissers in huis en je hebt geen last van een hondengeur ;-)

honden page profiel Taiko & Kiya ThalassaTaiko & Kiya Thalassa

honden foto van Taiko & Kiya Thalassa

Taiko ruikt, Kiya helemaal niet...zou niet weten waar het aan ligt

honden page profiel Chantal,Bink,Fleur,Fee en LiekeChantal,Bink,Fleur,Fee en Lieke

honden foto van Chantal,Bink,Fleur,Fee en Lieke

als ik bij mijn tante binnenkom ruikt het ook echt naar hond,maar hier eigelijk niet het geval,Fee:-D ruikt lekker naar puppy en Bink en Fleur vind ik eigelijk lekker ruiken,ik doe wel elke week hun dekentjes,kussens en mat uit de bench in dan ruiken ze naar wasverzachter :-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "binnen 1 rasgroep andere "honden" geur?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Chip wel of niet verplicht?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^